Трифонов: Радев много удобно влиза в битки, които го касаят

12:56, 19 фев 20 / Политика 25 711 Василена Йорданова

Вчера социологическо проучване отреди трето място на политическия проект на Слави Трифонов при евентуални парламентарни избори. Социологическите проучвания са се компрометирали от години, важно е какво ще решат избирателите. Аз съм практичен човек, опирам се на факти, а не на емоции, заяви Слави Трифонов в ефира на БНР.

Попитан защо учредяването на новата му партия "Има такъв народ" е станало в отсъствието на медиите Трифонов посочи, че журналистическата гилдия у нас, доколкото я има, се е компрометирала. Той призна, че очаква спънки и при регистрацията на новия му проект. аради три боички казаха, че не може да има такъв политически продукт, това изглежда ли ви нормално при положение, че са регистрирани по този начин 6 партии?", попита той.

По думите му страхът трябва да отсъства от взаимоотношенията между политическите партии.

Съдът не спря Трифонов, прави нова партия

Цялата ми политическа активност е свързана с един референдум, на който гласуваха 3,5 млн. души, а цялата политическа класа се направи, че не е съществувал... Политическа класа, медии - всички се правеха, че го няма. И сега повечето се опитват да се правят, че няма такава партия "Няма такава държава", но се оказа, че има такъв народ", каза Трифонов.

Като избирател не съм удовлетворен от това, което се случи с референдума и това мотивира нашите ходове, които са свързани със справедливостта и с това, което представлява пряката демокрация“, добави той.

На въпрос дали има политик или формация, която да се доближава до неговите Трифонов отговори: "Обещанията се превърнаха в нещо ежедневно, не съм се срещал с някой, който си държи на думата“.

Според него има огромна дистанция между цялата политическа класаи избирателите, които всъщност са техни началници. Дистанцията е огромна и се е задълбочила до нетърпимост през последните 30 години. Така Трифонов коментира напрежението между премиера и президента.

Акцент на деня: Ще ми отговорите ли?

Попитан кой е по-близо до народа - Радев или Борисов, Трифонов отговори, че на моменти президентът има логични ходове. По думите му обаче, президентът много удобно влиза в битки, когато го касаят него самия, а когато касаят БСП, става много мил и тих. На мен това не ми харесва в личен аспект.

Трифонов коментира и дейността на главния прокурор Иван Гешев, като отбеляза, че при толкова дълго време незаконност, когато се появи прокурор, който решава да действа по закон и е твърде активен, на нас ни изглежда странно. "Всичко, което налага справедливост, е правилно и всичко, което ще накара българина да се почувства по-спокоен, е правилно", добави той.

Гешев: Радев, Борисов и Каракачанов да не си правят вятър с устата

Според него политическата класа няма как да има желание виновните за приватизацията да бъдат наказани, тъй като тя е основният играч в нея. По думите му голямата част от политиците си създадоха условия да приватизират и да консумират тази приватизаци и едва ли ще им е приятно да бъдат наказани.

Всички „кръгове“ са се превърнали в един. Този един кръг е съчетание между политици и бизнес и той се превръща в мафия. От една страна стои една политико-олигархична структура, от другата страна са хората“, коментира Трифонов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 81 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.