Да свалиш тол камера... с флекс

09:52, 19 фев 20 25 2963 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Вандали срязаха с флекс камера на тол системата. Повреденото съоръжение се намирало на пътя към Бистрица. Нанесената щета е за минимум 100 000 лв. На мястото веднага е пристигнала полиция. Ще бъдат прегледани записите от видеокамерите в района.

„Получих информация за вандалски акт срещу камера на тол управлението в Бистрица. Това не решава проблема. Искам да призова за спокойствие. Подобни вандалски актове само натоварват бюджетите и на общината, и на АПИ”, каза шефът на пътната агенция Георги Терзийски ефира на Нова телевизия.

Снимка: АПИ

Припомняме, че от началото на седмицата контролът върху автомобилите на пътя бе затегнат с включването на камерите на тол системата, които снимат всички шофьори без валидна електронна винетка. Камерите на тол системата обхващат 10 800 км от републиканската пътна мрежа. Само за ден те уловиха 805 нарушители на пътя.

На заснетите с камера, които не са спрени от екип на тол контрола ще бъде изпратен електронен фиш по пощата. Ако го платят в рамките на 14 дни от датата на получаване, могат да се разминат само с компенсаторна такса от 70 лева, вместо с глобата от 300.

След включването на камерите на тол системата в контрола за платени такси стана ясно, че държавата и Столична община още не са уредили спорния въпрос как да не се изисква винетка при пътуване между София и населените места, които са част от общината. Засега за Северната скоростна тангента, пътя за Банкя и този за Панчарево в София ще е нужна винетка. От думите на представители на системата БГ Тол стана ясно, че е напълно възможно хората да бъдат глобявани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама