Миню Стайков в болница, отложиха делото

12:16, 18 фев 20 25 2472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд отложи делото на Миню Стайков за изменение на мярката му за неотклонение. До това се стигна, след като стана ясно, че той е бил приет в лечебно заведение, а в документите за здравословното му състояние беше констатирано разминаване. 

На Стайков е било позволено да направи ядрено-магнитен резонанс на коремни органи в онкологията. Вместо това изследването е извършено в болница "Надежда". Пред журналисти адвокат Анна Попова посочи, че изследването е направено в онкологията и няма разминаване.

Личен ангажимент на адвокат отложи делото срещу Миню Стайков

Попова добави, че клиентът й е постъпил в болница на 13 февруари, но не разкри подробности за състоянието му. Затова тя поиска мярката му да бъде изменена в по-лека - домашен арест или парична гаранция, предвид здравословното му състояние.

"Считам, че има вероятно разминаване между представените доказателства и възприятието на съда", каза тя, съобщи DarikNews.bg.

Днешното заседание премина в отсъствието на подсъдимия Миню Стайков, тъй като е в болница.

Делото протече при закрити врати по искане на защитата заради оповестяването на чувствителна информация за влошеното здраве на Стайков.

Очаква се съдът да определи нова дата за делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама