Европейската служба за борба с измамите влиза в община Петрич

09:31, 13 фев 20 / Общество 25 1504 Шрифт:
Topnovini

Европейската служба за борба с измамите влиза в община Петрич. ОЛАФ ще разследва обществена поръчка за близо 1.5 милиона лева за реконструкция на стара сграда, съобщи БНТ.

Причината ОЛАФ да направи инспекция в Община Петрич е анонимен сигнал, който е подаден преди около година от жител на Петрич. В сигнала той посочва, че има нередности около проекта на общината и евентуален опит за измама, тъй като сградата, която трябвало да се реконструира с европейски средства, липсва. Затова и експертите от ОЛАФ пристигат днес в града и ще останат 3 дни. През това време ще проведат срещи както с подателя на сигнал, който беше издирен, но пожела да остане анонимен за широката общественост, така и с представители на общината, на строителната фирма, която в момента изгражда сграда на мястото на сградата, която е трябвало да бъде реконструирана.

Тази сграда се намира в старото военно поделение в Петрич. Обществената поръчка е на стойност около 1,5 млн. лв. и е от края на 2018 г.

Към момента има избрана фирма, която строи сградата. При разговор с техниците на строежа, те ни казаха, че на мястото наистина е имало останки от стара сграда, които се е наложило да бъдат съборени при изкопните дейности.

Може ли да се реконструира липсваща сграда и покрива ли критериите на програмата изготвеният от община Петрич проект? Това ще разследват основни експертите от Европейската служба за борба с измамите. 

Паралелно с това върви и разследване на прокуратурата. Очаква се резултати да бъдат изнесени в началото на март.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.