Еfbet предложи 8.5 млн. евро, за да стане собственик на Левски

18:42, 12 фев 20 / Свят 25 1829 Topnovini
1

Левски е получил оферта за спонсорство от efbet на стойност 8,5 милиона лева на година, съобщиха „Сините" на официалния си сайт. Условието на компанията е да бъде сменена собствеността на клуба.

Найденов във Facebook: Продавам акциите си в "Еврофутбол" за 1 евро

„На 11.02.2020 г. в деловодството на „ПФК Левски“ беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.

„ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора".

Отговорът не закъсня

Левски в лицето на изпълнителния директор Павел Колев отговори на компанията за залози efbet, която отправи предложение за спонсорство в размер на 8.5 млн. лева годишно, ако „Сините" сменят собствеността си.

„Благодарим Ви за отправеното предложение и изразената готовност да подпомагате дейността на „Професионален футболен клуб Левски” АД като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от Вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдат запознати акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба.

Уведомяваме Ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от Вас условие – промяна на собствеността на клуба.

С уважение: Павел Колев, изпълнителен директор".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи