Гърция преговаря с Volkswagen за производство на електромобили

17:00, 12 фев 19 / Свят 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на външните работи на Гърция Костас Фрагоянис се среща с делегация на „Фолксваген” (Volkswagen) във връзка с проект за производство на електромобили, предава БГНЕС.

Гръцкото правителство е силно ангажирано с насърчаването на ползването на електромобили като стратегически приоритет, съобщава сайтът на Министерството на външните работи. Във връзка с това делегация на високо равнище на „Фолксваген” е на посещение в Кавала и Тасос с цел проучване на възможностите на местната инфраструктура в областта на производството на електромобили.

Заместник-министърът на външните работи по икономическа дипломация Костас Фрагоянис и делегацията на автомобилния концерн ще оценят на място данните от проучването.

Служители, работещи в областта на икономическата дипломация, вече са предприели съответните действия за събиране на данни за трафика и пътните мрежи на други острови с подобен размер.

Подчертава се, че на този етап всички разговори между гръцкото правителство и „Фолксваген” имат предварителен характер и няма взети решения и уговорен график за сключване на споразумение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама