Маскиран като филмов злодей полицай ограбил казино в Перник

16:34, 11 фев 20 25 3313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицай е извършил въоръжен грабеж на игрална зала в Перник на 7 февруари, съобщиха от МВР и прокуратурата в миньорския град. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа.

Обвиняемият, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 години в местното районно управление, е направил пълни самопризнания, съобщиха от МВР. Извършителят е бил установен за кратко време чрез видеонаблюдение и други способи. 

В 3:40 часа на дежурния на ОД на МВР е постъпил сигнал за грабеж на игрална зала и че неизвестно лице, след като е заплашило с пистолет служителка, е отнело от нея чантичка с 3 000 лева служебни пари.

"Това е един от най-тежките брифинги за мен. Все пак се касае за служител на МВР, който е извършил тежко криминално престъпление. Служителят е от униформения състав на вътрешното министерство, но деянието е много тежко. Служителят има тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава", каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност”.

"Окръжната дирекция в Перник e извършвала наблюдение по отношение на новоназначените служители. Въпросният полицай е с малък стаж, но е много комбинативен и с добри социални умения. Не сме имали никакви индикации, че е възможно да извърши това деяние", допълни старши комисар Банков, предаде Нова телевизия.

"Извършителят най-вероятно е бил повлиян от Оскарите, тъй като е извършил деянието с маска и възползвайки се спечелилия наградата, може би е решил да бъде комуникативен", каза още той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама