Очакват ни температури до 11 градуса

06:30, 12 фев 20 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От север на юг облачността ще се разкъсва и валежите ще спират, най-късно - в крайните южни райони. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, максималните - между 6 и 11 градуса, предаде НИМХ, цитиран от БТА.

По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. От север на юг валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще продължи да бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен, вятър от запад-северозапад, който след обяд ще започне да отслабва. Облачността ще е значителна и на много места ще вали сняг. Ще нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

В четвъртък и в петък времето ще бъде доста динамично. Облачността ще бъде променлива, през втория ден - често значителна. Ще има и превалявания от дъжд, които в нощните часове на сряда срещу четвъртък, и петък срещу събота, с временно усилване на северозападния вятър, във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана за кратко ще преминават в сняг. Значителни валежи не се очакват. Температурите ще са по-високи от обичайните за периода. Минималните температури в четвъртък ще бъдат от минус 5 до 0 градуса, в петък - с 1-3 градуса по-високи. Максималните - предимно между 7 и 12 градуса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама