Новаков: Няма тайно споразумение за присъединяването ни към еврозоната

19:02, 10 фев 20 / Политика 25 2625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма тайно споразумение между България и ЕС, с което пред страната ни да се поставят дискриминационни условия за присъединяване към еврозоната. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV българският евродепутат Андрей Новаков.

"Такова споразумение не кореспондира с реалността по никакъв начин, няма как да се случи, не се е и случило", категоричен бе той.

Пътят ни към чакалнята за еврото вече е отворен

"Истината е, че държавите, които са въвели еврото, без изключение стават по-богати, а животът на хората става по-добър. Аз не мисля, че с България ще се случи нещо друго", добави евродепутатът.

„Изумен съм от саморазрушителната сила, която има българският политически елит. Как самият факт, че в момента си опозиция ти дава свобода да излезеш и да кажеш всичко – дори това да означава да пратиш хората пред чейнджбюрата да си сменят парите. Изключително странно е да гледам как социалистите плашат хората днес с неща, които са правили те вчера", каза още Новаков.

По думите му, няма тайно споразумение и България ще влезе в еврозоната при курс такъв, какъвто по време на това предаване.
"Някой се опитва да трупа дивиденти на гърба на хората, историята показва, че това никога не успява", посочи още Новаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама