В сметката на "Левски" има само 200 хил. лева

19:40, 10 фев 20 / Спорт 25 3461 Topnovini
1

В сметката на "Левски" са останали само 200 000 лева, съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред "Дарик", цитиран от bTV. Тези пари ще стигнат най-много до края на месеца, но няма да покрият заплатите на футболистите.

Голяма част от тези 200 000 лв. ще бъдат изхарчени покрай организацията на мача с ЦСКА в събота, както и по текущите разходи около функционирането на отбора. Към НАП трябва да бъдат преведени 143 000 лева.

Павел Колев: Не знам дали „Левски“ ще изкара сезона

"200 000 лева имаме в сметката в момента, голяма част от тях ще бъдат изхарчени около организацията на мача с ЦСКА, а имаме и доста режийни. В края на месеца приключваме с финансовите средства, които имаме в момента. Все още никой официално не се е свързал с нас да предложи спонсорски договор. Ако пълним стадиона във всеки мач е добър приход. Продажбата на футболисти също е възможност", коментира Колев.

Националният клуб на привържениците на "сините" призова за мощна активизация. "Дебело подчертаваме, че ситуацията изисква незабавните ни действия", написаха от клуба и призоваха всички да си купят абонаментни карти. 

Изпълнителният директор обяви, че банка е отказала на ръководството на "Левски" да отвори дарителска сметка, в която феновете на "сините" да могат да подпомогнат клуба. Идеята е парите да бъдат използвани за погасяване на дълговете към НАП, които са в размер на 143 хиляди лева на месец в близките 4 години, според споразумението за разсрочване на сумата.

Ще бъдат направени опити за отваряне на дарителска сметка в други банки, а дотогава всеки желаещ може да помага финансово, насочвайки средства към официалната банковата сметка на клуба.
"Не знам как ще се оправим, ако не бъдат намерени пари. Ще караме на мускули и ще се надяваме на разбиране от играчите", добави шефът.

Колев уточни, че за момента не се обсъжда започване наново от четвърта дивизия: "Не е част от плана да ходим в четвърта дивизия. Като ръководство в момента не обсъждаме такъв вариант. Ако го има, то трябва да бъде поставен на дискусия пред левскарската общност. Левскарите трябва да се запитат дали не би било по-добре да се направи един рестарт и да се върне клубът към корените си".

"Категорично няма вариант за взимане на лиценза на друг отбор. Ако се прави нещо такова, то ще е без мое участие", допълни той.
По-рано през деня Колев се срещна с футболистите и треньорския щаб, за да им съобщи ситуацията. Той увери, че "сините" ще завършат сезона с онези играчи, които останат в клуба.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.