Шефът на ВВС два пъти отказвал информация за Десислава Радева

12:31, 10 фев 20 25 2966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два пъти командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков е отказвал да предостави на антикорупционната комисия документи във връзка с проверка на съпругата на държавния глава Десислава Радева. Това става ясно от разпространените документи на комисията, съобщи bTV.

Акцент на деня: Ало, ВВС

В писмата генерал Стойков е мотивирал правно отговорите си за отказа на информация. Според разпространените документи, на 8 май миналата година той е обяснил на антикорупционната комисия, че писмата им са относими само към лица, които в момента заемат високопоставени длъжности в системата.

В края на май, във второто си писмо Стойков обяснява, че президентът Румен Радев е освободен от ВВС през август 2016 г. и тригодишният законов срок за разглеждане на конфликт на интереси е изтекъл. Това, според писмото, означава, че документи не трябва да се предоставят. 

Няма да накажат шефа на ВВС заради разговора с президента

Миналата седмица проверката на Министерство на отбраната  завърши без предложение за наказание. От доклад на началника на отбраната става ясно, че всички документи на антикорупционната комисия са предоставени в срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама