Дъждовен, но топъл вторник

06:40, 11 фев 20 25 2166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над цялата страна облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще превалява дъжд. Максималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса. Ще духа умерен, след обяд и силен поривист вятър от запад-северозапад, с него привечер температурите ще се понижат и през нощта срещу сряда в планинските райони дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре.

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна е обявен. Поривите на вятъра е възможно да достигнат повече от 86 км/ч. Препоръчително е всички предмети по балкони и первази, които не са закрепени добре да бъдат премахнати, за да не са опасни.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след пладне - силен поривист вятър. Максималните температури ще са между 7 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 6-8. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6, на 2000 метра - около минус 1 градус.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама