Нови 97 смъртни случая от коронавируса само за ден

11:05, 10 фев 20 25 2954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новите смъртни случаи, причинени от коронавируса само в неделя, са 97. Това е най-големият брой починали за един ден от избухването на епидемията, съобщи Нова телевизия. Общият брой на смъртните случаи от вируса по света достигна 910. Това е повече от тези на тежкия остър респираторен синдром или ТОРС, който отне живота на 774 души през 2002 г. и 2003 г.

Към момента броят на заболелите в Китай надхвърля 40 000 души, а смъртните случаи са над 900. Според Световната здравна организация обаче броят на заразяванията се стабилизира. Но експертите признават, че е твърде рано да се каже, че пикът на епидемията е преминал.

Броят на чужденците, заразени с новия коронавирус, в Китай нарасна на 27 души. Двама от тях починаха, а трима оздравяха. Това съобщи днес говорителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан, цитиран от БТА. Пекин вече е информирал за починалите чужденци съответните държави. Единият е етнически китаец, гражданин на САЩ. На лечение в Китай остават 22 чужденци, разболели си от новата пневмония. 

Междувременно Китай отчете нови случаи на излекувани от коронавируса. 12 пациенти са изписани в неделя от болница в град Ханджоу в провинция Джъдзян. Това е втората група от болницата, която се е преборила с коварното заболяване. В различни други градове на Китай съобщават за общо около 200 случая на излекувани. 

Джеки Чан обеща 1 милион юана на създателя на лекарство за коронавируса

 

Има риск китайският коронавирус да се разпространява извън Китай от хора, които не са пътували никога в тази страна, алармира СЗО. Оттам съобщават, че са наблюдавани притеснителни случаи на разпространение на коронавируса от хора, които не са били в Китай и това може да е признак на по-сериозно разпространение.

Екип от експерти на СЗО е заминал за Китай, за да разследва епидемията на коронавируса.

 

Роботи "рамо до рамо" с медиците в Ухан срещу коронавируса

Стана ясно и че още 60 души, които са на борда на поставения под карантина круизен кораб „Diamond Princess“ край бреговете на Япония, са диагностицирани с новия коронавирус, съобщи БГНЕС. Други местни медии също съобщават, че са потвърдени приблизително още 60 случая, с което броя на заразените пътници и членове на екипажа достигна около 130. Здравното министерство на Япония засега отказва коментар. 

В Солун пък пациент със симптоми на грипоподобно заболяване, който през декември е пътувал в Китай, бе приет в болница в града, като веднага са задействани предвидените процедури при евентуален случай на новия коронавирус, съобщава в електронното си издание ежедневникът "Катимерини", цитирано от БТА. По-късно обаче стана ясно, че пробите са отрицателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама