Гл. комисар Банков: Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност”

17:41, 09 фев 20 25 2529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. Това заяви в ефира на Нова телевизия главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията.

Задържаха брат на полицай от Ловеч

По думите му станалият скандално известен служител на реда е бил проверяван за злоупотреба с евросредства и други нарушения. В момента в дирекцията тече нова проверка срещу него. 

„Той не е имал чадър, просто се е взел насериозно“, категоричен беше Банков. Банков коментира и случая с 7-те митничари, събирали такса "почерпка" на Калотина.
 
"Вътрешното министерство не е изтървало тези хора. Ние наблюдаваме всички гранични пунктове. Постоянно вътрешното министерство се чисти от корупционни практики. Водещите в тези корупционни схеми са митничарите, а не полицаите", каза той.

Седемте митничари остават в ареста

"Вътрешното министерство се чисти от своите корумпирани служители. Ние работим и се изчистваме и от митническите служители", категоричен бе той.  По думите му началникът на митническия пункт "Калотина" имал "твърда миза".

"Доверието на гражданите към нашето министерство постоянно расте", заяви директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама