Йовчев: За мен гимнастиката винаги си остава голяма любов

11:29, 09 фев 20 / Спорт 25 1218 Topnovini
1

"За мен гимнастиката винаги си остава голяма любов. Винаги съм искал да бъда успешен и хората, които са залагали на мен, да им оправдая доверието", каза Йордан Йовчев, съобщи Нова телевизия.

Йордан Йовчев е единственият гимнастик в света, участвал на 6 поредни олимпиади, от които печели един сребърен и три бронзови медала. Има четири световни титли, както и много отличия от европейски първенства. Големият спортист сложи край на спортната си кариера с бенефисен спектакъл на 23 февруари 2013 г. "След слизането от голяма сцена винаги има трудни периоди. В различни инициативи се опитвам да накарам децата да заобичат спорта. Плавно остарявам, но продължавам да тренирам", каза още Данчо.

Христо Стоичков се срещна с почитатели в Каварна

Той е сред най-именитите ни спортисти, донесъл много медали за България, но не само успехите го направиха това, което е днес - достолепен, отдаден на работата си и винаги готов да помогне. Личностните качества на Йордан Йовчев са тези, които го превърнаха в един от най-обичаните спортисти у нас. "Много неща ми е дал спортът. Все още на тази възраст участвам по шоу програми един път в годината. Не правя сложни неща, но едно от трудните упражнения трябва да ги правя поне по един път", заяви той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.