Българка твърди, че е пребита от мъж с фалшива самоличност в Гърция

10:01, 08 фев 20 25 2039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Насилие над българка в Гърция, извършено от наш сънародник, предизвика сериозен интерес от страна на медиите в страната. Извършителят, който се представя като Георги Георгиев, се оказва човек с много самоличности и с фалшиви документи. Гръцката полиция не може да установи кой всъщност е той, предава Нова телевизия.

„Аз получих информация от малтретирана българка. Тя беше жестоко пребита и порязана, в изключително тежко състояние и с опасност за живота. Оттам започна да се разплита историята. Тогава стана ясно, че самоличността на този българин, който се представя като Георги Георгиев, не е истинска. След публикации в български медии се получи обаждане от реалния Георги, който каза, че това не е той”, разказва български кореспондент в Гърция.

Мъжът, представящ се с фалшива самоличност, е задържан многократно с три различни фамилии, с шест различни собствени имена. „Излязъл е от затвор в Гърция и е лежал в психиатрична клиника, с прокурорско нареждане. Имаме информация, че се издирва и в Италия”, добави Атанасова.  

„Когато се прибирах в дома си, срещнах въпросния мъж – Георги Георгиев. Той ме бутна много жестоко по стълбите. Единственото, което помня е, че ме удари с тухла по главата, нищо повече. Познавам го, той живее на мястото, на което и аз. Единственото, което знаем за него е, че се казва Георги и е от София”, разказа пострадалата. 

„Все още съм с гипсирана ръка и не мога да ходя на работа. Бях 15 дни в болница. За този човек нямах никаква информация цял месец. Главният прокурор, който се зае със случая, изчакваше информация от българското посолство”, добави пострадалата жена. 

„Българското посолство все още не е уведомено от гръцките власти за случая. Недопустимо е в мисията в Атина, в град, където има толкова много висок престъпен контингент, да няма представител на министерството на вътрешните работи”, каза още Атанасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама