Вдигат подкрепата за Международния балетен конкурс – Варна на 100 хиляди лева

15:35, 07 фев 20 / Политика 25 2702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще вдигнем подкрепата за Международния балетен конкурс – Варна на 100 хиляди лева", това заяви днес министърът на културата Боил Банов.

Той добави, че каквото е могъл, го е направил, предава БГНЕС.

Организаторите на Международния балетен конкурс - Варна от едноименната фондация съобщиха, че 29-ото издание на конкурса, планирано за 15-30 юли 2020 година, се отлага и няма да бъде проведено през настоящата година. Причината – недостатъчно спонсорство и дарения.

„Крайно ми е неприятно. Организаторите от фондацията бяха при мен”, каза Банов и уточни, че ръководеното от него министерство подкрепя балетното изкуство, като уточни, че сумата била около 60 000 лева.

„Споделиха ми за трудности, за изтеглени хора, които са ги спонсорирали. Поех ангажимент да вдигнем подкрепата на 100 000 лева. Това за нас доста сериозна миза, но с оглед на важността на събитието, трябва да ви кажа, че много хора извън страната, познават България покрай този балетен конкурс. Така, че предложих им такава подкрепа, която мисля, че е сериозна, но явно, че те не могат по никакъв начин да съберат останалите пари, които са им необходими”, каза още Боил Банов.

Министърът на културата добави, че организаторите декларирали сума, по думите му много висока – в рамките на 400 000 лева. „Ние няма как да се включим в нея. Така, че каквото съм могъл, съм направил. Надявам се, че все пак ще преосмислят решението си за отлагане на значимото събитие”, заяви министърът и посочи, че подкрепа от 100 000 лева никак не е малка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама