Слънцето се показва за кратко, после пак облаци

07:30, 08 фев 20 25 2148 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота преди обяд над много райони ще преобладава слънчево време, но през деня облачността от север-североизток отново ще се увеличи. Ще остане почти без валежи. Североизточният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от минус 11 градуса в североизточните до минус 1 градус - в крайните югозападни райони. Максималните температури ще бъдат предимно между 0 и 5 градуса, по-ниски - в източната част на Северна България - между минус 3 и 0 градуса, в София - около 2 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове - с временно увеличение на облачността. Ще духа умерен до силен северен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но бавно ще отслабва.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен, по най-високите върхове - и бурен, северен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 4 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.

През нощта срещу неделя в много райони ще стихне, ще се изясни и минималните температури ще бъдат предимно между минус 12 и минус 7 градуса, в отделни райони - до около минус 15 градуса. В неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне.

В понеделник вятърът ще се усили и дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни и в
крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама