Използваха ли 73-годишната баба Стойна за политически пиар?

13:45, 07 фев 20 / Политика 25 3515 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

През последните дни в интернет пространството се появи емоционално видео със 73-годишната баба Стойна от антиправителствения протес на 29 януари, което предизвика остри реакции в обществото.

Във видеото жената отговаря на журналист, който я пита защо протестира, със следните думи:

След 15 години в България няма да има един българин. Бойко по този начин българския народ ще го унищожи. (...) Защо толкова мрази народа си? Да спрат за малко да крадат. (...) Това е безсрамен човек. Сега съм един парцал. Бойко всеки ден си трие краката в мен. Няма ли срам този Борисов“.

Няколко дни по-късно излиза друг репортаж, в който жената твърди, че в дома за възрастни хора, в който живее, са дошли полицаи, които са я накарали да подпише документ, че повече няма да участва в протестни демонстрации. "Възмутена съм! Аз ли съм заплахата за страната? Аз съм една възрастна жена, на 73 години съм, с куп болести, а петима или шестима полицаи се изсипаха при мен. Не съм се уплашила, но се стреснах - кога е било това нещо?! Мисля, че директорката на дома ги е повикала", разказа баба Стойна. Дни по-късно неясно защо жената опровергава тези свои думи.

Тази история не остана подмината от опозицията. Именно тя стана повод лидерът на БСП Корнелия Нинова да попита вътрешния министър Младен Маринов от трибуната на Народното събрание защо на баба Стойна ѝ е отнета възможността да критикува правителството.

От своя страна, Маринов заяви, че щом е разбрал за случая, директорът на СДВР е наредил проверка в районното управление. Тя е установила, че полицейски служители не са предприемали каквито и да е действия спрямо възрастната жена, като тя не е била дори и обект на проверка. Маринов подчерта, че самата баба Стойна е опровергала собствените си твърдения, че е била притеснявана от служителите на реда.

На свой ред Корнелия Нинова допусна, че жената се е отрекла от думите си от страх. „Тя казва, че се притеснява, че може да бъде изгонена от дома за стари хора, където живее, ако пак участва в протест. И в този случай жената би била готова дори да подпише, че тя е била полицаите, а не те нея“, посочи соцлидерката. Според Нинова става дума за тормоз на органите на реда над възрастната жена.

Маринов контрира, че в случая БСП използва една възрастна жена за политически цели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама