Жертвите на двете лавини в Турция достигнаха 41 души

21:25, 06 фев 20 / Свят 25 3380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турските власти са открили днес още две тела, затрупани под снега, с което общият брой на жертвите от двете лавини, паднали в източния турски окръг Ван, нарасна на 41 души, съобщиха ДПА и БТА.

Десетки загинали при падане на лавини в Източна Турция

Първата лавина падна във вторник вечерта на път в района на град Бахчесарай в окръг Ван, а втората падна в същия район в сряда по обяд. Втората лавина затрупа спасителен екип, който издирваше двама души, затрупани при първата лавина.Петима души загинаха, след като първата лавина затрупа снегорин и микробус.

Общо 84 души бяха ранени при падането на лавините. Близо 200 спасители и над 30 линейки се намират все още на мястото на бедствието, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Не се посочва колко души все още се водят изчезнали. Анадолската агенция съобщи, че втори спасителен екип, включващ и представители на Червения полумесец, чака в готовност да се включи в операциите. Сред загиналите има 11 представители на жандармерията, деветима пазачи по сигурността, двама пожарникари.

Днес продължиха снеговалежите във Ван, като местните власти посочват, че над 100 пътища са затворени заради лошите метеорологични условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама