Ексшефът на Комисията по хазарта остава в ареста

18:51, 06 фев 20 25 2185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бившия председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, съобщи bTV. Той беше обвинен, че е участвал в организирана престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков.

Според съда Митев няма опасност да се укрие, но се налага задържане под стража, защото разследването е в начална фаза и не са разпитани всички обвиняеми, включително и Божков.

Спецсъдът решава съдбата на ексшефа на Комисията по хазарта

Прокурор Тихомир Стоев коментира, че Огнемир Митев е бил „инструмент“ на организираната престъпна група заради „длъжностното качество, което е имал като председател на агенцията“ и в което той помагал „за престъпните цели“ на бандата.

„Според мен го е правил абсолютно съзнателно. Аргумент за това е и доста дългия период, в който се е случвало. То се е случвало през целия период, в който е оглавява държавната структура, през целия период е нарушавал систематично своите задължения. Няма как, при първата хипотеза, ако той е бил заставен, той да не е реагирал срещу това заставяне и, втора хипотеза, да е бил толкова наивен, че да не е разбирал какво всъщност прави като нарушава закона“, обясни обвинителят.

Шефът на Комисията по хазарта на свобода срещу 40 000 лв. гаранция

Адв. Володя Йотов отбеляза, че според прокурора клиентът му е бил „инструмент“, „но не каза по какъв начин е бил инструмент и защо е бил такъв“. Защитникът посочи, че Митев не е давал обяснения и това е негово право, което не трябва да води до изводи за вина.

"Мярката за неотклонение не може да произхожда от тежестта на обвинението, такава мярка е много тежка репресия, когато е срещу един нормален човек", подчерта адв. Йотов

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама