Радев: Импийчмънт няма да напълни язовирите и хладилниците

16:00, 06 фев 20 / Политика 25 2919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Импийчмънт няма да напълни язовирите и хладилниците на хората. Няма да вдигне пенсиите. Най- много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев след като в парламента от ГЕРБ заговориха за импийчмънт.

Акцент на деня: Импийчмънти, келеши и мисирки

Президентът определи като несъстоятелни твърденията, че изявлението му към народа, с което свали доверието си от правителството, е с цел забавяне влизането ни в чакалнята на еврозоната. „Убеден съм, че няма да има някакво голямо несъответствие в цените. Ние сме във Валутен борд и това ни предпазва. Въпросът е какво правим след това“, коментира Радев и попита достатъчно конкурентоспособна ли е икономиката ни, за да се развива прогресивно в еврозоната. Той очаква правителството да разясни не дали ще се повишат цените, а какво ще стане години напред.

В отговор на въпрос има ли диалог между „Дондуков“ 1 и 2, президентът коментира: „На кой премиер да вярвам- от предния ден или от вчера, или от онзи ден? Премиерът от предния ден каза, че от декември е свалил доверието от мен, а управляващите в своите самопризнания казват, че от 3 години водят война с мен. Вчера премиерът казва, че нищо подобно няма. Работим прекрасно“. Радев посочи, че му се струва, че живеем в държава на абсурдите.

Държавният глава разказа, че когато е искал да работи с правителството са му отказвали и министри, и срещи. „А когато казвам, че свалям доверието, с писмо на министър- председателя ми изпращат министъра на икономиката“, допълни той. „Никога досега навън или пред чужденци не съм казал една лоша дума за България и правителството. И няма да го направя“, подчерта президентът. „Що се отнася до кривици- разбира се, ще си ги казвам“, изтъкна Румен Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама