Доналд Тръмп публикува видео, в което е вечен президент

17:50, 06 фев 20 / Свят 25 2790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува видео в Twitter, което е вечен президент, съобщи БГНЕС.

Във видеото Тръмп говори без звук, докато на екрана се променят датите на четиригодишните мандати на бъдещите президенти: 2020, 2024, 2028 и т.н. След това цифрите се ускоряват и се стига до сто хилядната година от нашата ера. След това се появява надпис "Тръмп завинаги!". На фона на клипа е песента „В пещерата на планинския цар“ от композитора Едвард Григ за пиесата Пер Гюнт на Хенрих Ибсен.

Сенатът на САЩ в сряда оправда Тръмп и по двете обвинения в процеса по импийчмънт. Така Тръмп няма да бъде осъден и отстранен от властта. Той ще остане президент до януари 2021 г., а ако бъде преизбран за втори мандат, след това още четири години. Според конституцията, Тръмп е ограничен до два мандата и не може да остане президент по-късно от януари 2025 г. 

В първия си публичен коментар, след като беше оправдан от Сената, Доналд Тръмп заяви, че е бил „подложен на ужасно изпитание от някои много нечестни и корумпирани хора“.

„Те направиха всичко възможно, за да ни унищожат и по този начин много лошо нараниха нашата нация“, каза той. Изказвайки се с необичайно дрезгав глас, Тръмп отбеляза, че ще направи изявление в Белия дом по-късно.

Той каза, че ще обсъди решимостта си случилото се по време на процеса по импийчмънта му да не бъде позволено „да продължи“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама