Сняг в цялата страна, жълт код за 13 области

06:50, 06 фев 20 25 2406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. В 13 области е обявен жълт код за опасни снеговалежи. Предупреждението засяга областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Хасково, Кърджали, Сливен и Бургас. Очаква се снежната покривка на тези места да бъде между 10 и 15 см. Ще духа умерен до силен предимно северен вятър и ще има виелици и навявания. След обяд явленията ще отслабват.

Oбилният снеговалеж затвори проходи и пътища в страната

След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от минус 4 до 1 градуса, а максималните - между минус 1 и 4 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0-3 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - около минус 7 градуса, на 2000 метра - минус 12 градуса.

В петък вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността ще е по-често значителна и през деня на отделни места ще превалява слаб сняг. Привечер и през нощта срещу събота, при ново нахлуване на студен въздух от север-североизток, на повече места в Източна България и в планините ще бъде с превалявания от сняг.

В събота облачността ще е променлива, почти без валежи. До вечерта вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, на места в североизточните райони - и по-ниски, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама