Зимен семеен празник събира столичани на Офелиите

07:40, 09 фев 20 25 2034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимен семеен празник на Витоша се провежда днес за четвърта поредна година. В местността Офелиите над Златни мостове от 11:30 до 13:00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни състезания и активности:

- отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)

- семейна щафета с шейни

- конкурс за направа на снежен човек

- състезание по теглене на въже

- конкурс за най-атрактивна визия на шейна

- снежен карнавал

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място от 9:30 ч. до 11:30 ч. на обособени пунктове от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Новото тази година е специалисти да обучават безплатно родителите как най-правилно да учат сами децата си да карат ски. Инициативата цели да се избегнат грешните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този начин децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Майстори в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в изградената наскоро в долната част на по-дългата писта фънзона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. 

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален диджей, който ще забавлява децата докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама