Кои са петте най-търсени книги на хартия през последните 10 години

20:40, 05 фев 20 / Култура и наука 25 1900 Topnovini
1

Сред най-търсените книги, издадени през последните десет години, са „Малкият принц“, „451 градуса по Фаренхайт”, „1984” и „Спасителят в ръжта“ – те могат да бъдат определени като класическите, издадени на хартия книги на десетилетието.

Тези заглавия остават най-популярни сред читателите както по целия свят, така и в Русия”, съобщи Олег Новиков - директор на едно от големите руски издателства „Exmo-AST”, цитиран от РИА Новости.

Според рейтинга на издателя сред основните 5 издадени на хартия книги трябва да се добави и още една книга на Рей Бредбъри – „Вино от глухарчета”.

Тези пет заглавия се търсят и купуват издадени на хартия от хората от всякакви националности и възрасти и имат много високи тиражи и продажби”, допълва Новости Екатерина Кожанова, директор на отдела за стратегически комуникации на издателството, предаде БНР. 

"Рей Бредбъри сериозно се е опасявал, че след време печатаните на хартия книги ще загубят своята стойност и ще престанат да бъдат обекти с културна стойност. За щастие днес те все още са търсени от читателите, ценящи литературата като цяло“, коментира Новиков.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.