Болницата, построена за дни в Ухан, прие първите си пациенти

11:07, 04 фев 20 / Свят 25 2374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата инфекциозна болница с 1000 легла, построена за 10 дни в Ухан, прие първите си 50 пациенти, преместени от претоварените здравни заведения в китайския град, откъдето тръгна епидемията на новия коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на държавни медии в Китай.

Българин в Китай: Никой няма право да напуска дома си, полицаи и лекари обикалят на проверки

От понеделник в болницата дежурят екипи военни медици от китайската армия, наброяващи 1400 души. Някои вече са натрупали опит в борба с епидемиите от тежък остър респираторен синдром (ТОРС) и ебола, съобщи БТА.

Модулната сграда от над 400 стаи с обща площ 34 000 квадратни метра е със същата конструкция като специалната болница, построена през 2003 г. в предградие на Пекин за лечение на пациенти, страдащи от ТОРС. Новата пневмония е още по-смъртоносна и вече отне живота на 425 души.

Първа жертва на коронавируса в Хонконг

Специализираната болница за лечение на заразени с новия вирус е наречена "Хошъншан" - Планина на Огнения бог - божество от таоистката митология, което бълва пламъци и унищожава с тях всякакви зарази по хорат.

По-късно тази седмица се очаква в Ухан да заработи още една подобна болница, наречена "Лейшъншан" - "Планина на Бога на светкавицата", с още 1600 легла.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама