Люлка за деца с увреждания се оказа опасна

10:08, 04 фев 20 25 1956 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Люлка за деца с увреждания, която беше монтирана в столичния парк "Света Троица", се оказа опасна, съобщи БНТ. Три месеца след поставянето ѝ, проверка, възложена от общината, констатира, че някои елементи не отговарят на изискванията.

Опасната люлка вече е демонтирана.

„Люлката е в Столична община. Прибрахме я в "Илинден". Вчера те дойдоха, демонтираха я и я прибрахме при тях, докато бетонът стегне и очакваме разрешение да дойдем да монтираме следващата люлка“, каза Анна Йончева, организатор на дарителска кампания за люлката. По думите ѝ всички документи и изисквания за поставянето на съоръжението са били спазени.

„Тази люлка нямаше най-важния документ, а именно сертификат за продукта, тоест, че този продукт е произведен по абсолютно всички изисквания и от независима страна издаден документ, че той съответства на тези изисквания“, обясни Ивайло Сиркаров, управител на фирма за контрол на детски площадки.

И в Плевен вече има люлка за деца с увреждания

Платформата е твърде тежка и между платформата и прилежащия терен при свободно падане се получаваше премазване дори не само на детско краче, но и на възрастен човек.

Отделно планките, които задържат платформата при затваряне, бяха надстърчащи с остри ръбове и са на тези места, където са лактите на децата.

Съоръжението имаше всички необходими документи и ние разрешихме неговия строеж“, отбеляза Димитър Данчев, директор на дирекция „Зелена система" в Столична община. „Свързахме се с фирма производител на съоръжения за игра, която да намери начин да подобри елементите, които не съответстват, така че тази везна да бъде интегрирана на всички детски площадки“, заяви той.

Люлката ще бъде върната на място до две седмици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама