Терористът от Лондон e напуснал затвора преди седмица

14:20, 03 фев 20 / Свят 25 2313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършителят на терористичното нападение в Южен Лондон е 20-годишният Судеш Аман, който е бил пуснат от затвора преди около седмица, след като е излежал половината от присъдата си, съобщи БНР. Той рани с нож трима души, един от които е с опасност за живота. 

Полицията застреля нападателя в южния лондонски квартал Стретъм. Судеш Аман е бил под засилено полицейско наблюдение по време на инцидента, който е смятан ислямистки терористичен акт.

През ноември 2018 година Судеш се е признал за виновен по шест обвинения за притежаване на документи, съдържащи терористична информация и седем за разпространяване на терористични публикации. Получил е 3 години и 4 месеца затвор и е освободен преждевременно през януари.

В неделя следобед Судеш Аман влиза в магазин на оживената търговска улица в Стретъм, където ранява двама души, а на излизане от магазина и една жена. Цивилни полицаи го застрелват малко по-късно на улицата. Той е носил жилетка с фалшиви експлозиви.

Застреляха нападател с нож в Лондон

Премиерът Борис Джонсън обяви, че правителството ще оповести допълнителни планове за фундаментална промяна на систематаза осъжданите за престъпления, свързани с тероризма.

Терористичната организация „Ислямска държава“ пое днес отговорност за вчерашната атака, без да представя доказателства за това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама