Ангел Русев със сребро на предолимпийския турнир в Иран

12:08, 03 фев 20 / Спорт 25 2440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ангел Русев се нареди на второ място в двубоя на силния предолимпийски турнир по вдигане на тежести в иранския град Рещ, съобщиха от федерацията.

В категория до 61 кг българският щангист изхвърли 110 кг и изтласка 147 кг, което му осигури среброто с общ сбор 257 кг. Резултатите във второто движение и в двубоя са лични рекорди на Русев, с един килограм повече от досегашните. Шампион е представител на домакините.

Ангел е на 18 години, европейски вицешампион за мъже от Батуми в кат. 55 кг миналата пролет, по-късно през 2019 г. стана европейски шампион до 20 г. с 3 световни рекорда за юноши на първенството в Букурещ през октомври. Той е възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" с треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Днес от 13 ч. на подиума излиза и вторият български щангист - Юндер Бейтула ще вдига в кат. 81 кг.

На турнира в Рещ категориите са съобразени с олимпийската програма за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок ранг при събирането на точки за ранглистите в отделните категории.

След завършване на всички квалификационни състезания през април 2020 г., първите осем в крайното подреждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио. Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се определят по следния начин: по една от всяко континентално първенство плюс една "уайлд кард". Така в Токио ще участват по 14 щангисти в категория.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама