Нови 14 работни места в Икономическа зона София-Божурище

07:40, 05 фев 20 25 2574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Компания ОПТИКС АД отбелязва своя ден на инвестициите, като тази година ще открие новата си производствена база в Икономическа зона София-Божурище. Към настоящия момент инвестицията на дружеството е за около 6 милиона лева и ще бъдат открити 14 работни места. Следващите две години се очаква разширение както по отношение на инвестицията, така и за новите работни места, съобщиха от НКИЗ.

Фирмата проектира, конструира, произвежда и реализира на пазара собствена гама термовизионни и нощни изделия, дневни мерници и интегрирани системи за стратегическо наблюдение и охрана.

Инвеститор в Икономическа зона София-Божурище получи сертификат клас „Б“

В портфолиото си компанията предлага иновативни решения за секторите на отбраната, сигурността, опазването на природата, спортната ловна оптика, медицината и индустрията. Дружеството е единствената българска фирма, която изработва цялата гама специална оптика, използвана в армията и полицията в България. Става дума за очила и бинокли за нощно виждане, нощни и дневни прицели за стрелково оръжие, интегрирани системи за дневно и нощно виждане, мобилни термовизионни системи за граничен контрол и наблюдение, както и специализирана измервателна апаратура.

Компанията е инвестирала в купуване на съвременно оборудване, предимно с цифрово програмно управление, и модерна измервателна техника, която ще позволи изработката на продуктите да е изключително прецизна. Със своя широк спектър на конструктивни и производствени възможности в областта на оптичните технологии, фината механика и цялостното интегриране на системи, фирмата е желан партньор в различни високотехнологични проекти.

В Икономическа зона София-Божурище се реализират 35 проекта като договорените инвестиции са над 530 млн. лв. Гарантираните работни места са над 1600.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама