Караниколов: Километър от водопровода към Перник е готов

10:19, 03 фев 20 / Политика 25 3408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече започна и дългоочакваният проект, който цели да се справят хората с водния режим. Трети ден екипи на държавната компания монтажи поставят тръби за новия водопровод от Мало Бучино към Перник. През него ще се черпи вода от язовир Бели Искър.

Владимиров: В края на пролетта ще говорим за различна картина в Перник

"Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в момента екипите работят. Пътят Голямо Бучино - Перник е затворен заради дейностите, които се извършват, и така ще бъде до средата на февруари, а 40 дни ще е периодът, в който ще се изгражда спасителният тръбопровод за Перник. През това време вода ще се черпи от язовир "Студена"", съобщи министърът на икономиката пред БНТ.

Започна изграждането на водопровода към Перник

"Към момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалеж, но ще го коментираме сряда, четвъртък и петък. Към момента не трябва да имаме притеснения. Гоним до 40 дни, но се надявам, както и премиерът разпореди, да сме до 30 дни готови. Виждате първият един километър е готов. Вече поставяме и тръби. Тук се оказа, че има едно блато, което наводнява. Сега ще изпомпаме, ще създадем организацията и считам, че вероятно до 30 дни ще сме готови", съобщи министърът на икономиката. Министърът на икономиката каза, че административните процедури са забавили работата им около 3 дни, но ще ги наваксат.

"Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с конкретни проекти. Те ще започнат работа по помпената станция, която е в другия край на този обект и считам, че с тяхната помощ 30 дни е срок, който е постижим", допълни Караниколов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама