Десетки коали са намерени мъртви заради сеч на евкалиптови дървета

22:06, 02 фев 20 / Свят 25 2615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки коали бяха намерени мъртви или пострадали заради изсичане на евкалиптови дървета в австралийския щат Виктория. Вечнозелените дървета, които са основна част от хабитата на животните, е са били унищожени от булдозери през декември. Едва няколко дървета са останали непокътнати, пише Би Би Си, цитирана от bTV.

Някои от коалите са загинали заради липса на храна, а другите най-вероятно са били прегазени от машините. Към момента ветеринари се грижат за около 80 от оцелелите животни. Други 25 са били евтаназирани.

Жадна коала пие вода от пътя

След сечта са постъпили стотици сигнали за гладуващи и убити коали, твърди екоорганизацията Friends of the Earth Australia. От групата Animals Australia заявиха, че са изпратени екипи на мястото, за да спасят колкото е възможно повече от животните.

„Все още събираме информация какво точно се е случило, но изглежда, че има няколко нарушения на закона, включително и в този за насилие срещу животните. Ще изискваме съдействието на властите“, обясниха от организацията.

Към момента се води разследване. Не е установена компанията, която е изсякла гората. От бранша заявиха, че евкалиптовите дървета са били изсечени през ноември и всички мерки за опазване на животните са били спазени.

Инцидентът идва след месеци на суша и горски пожари, които обхванаха Австралия. Милиони животни, сред които коали, пострадаха или загубиха живота си в опустошителните пламъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама