Над 20 задържани при акция на пътя в Пловдив

13:43, 02 фев 20 25 2301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

23 лица задържа пловдивската полиция, от които двама с подкуп, при крупна акция на пътя. Това съобщават от местната ОДМВР. Акцията е проведена под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.

В рамките на 36 часа полицията в Пловдив проведе специализирана полицейска операция на територията на областта за проверка на водачи на МПС по ЗДВП.

Проверени са били 2011 МПС и 2633 ма водачи на територията на областта. Съставените АУАН са 179, а наложените глоби по фиш 201 броя. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи.

Двама от проверените водачи - един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл. 304 а от НК. Той предвижда лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1,2 промила, а при 16 души е отчел под 1,2 промила.

Шестима са задържаните водачите, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества. 74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан,а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка "Гражданска отговорност", а 49 от проверените лица са били с нередовни документи.

21 са констатираните нарушения, свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи. Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица.

Най- голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5-ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най-високият отчетен показател в населеното място е 1,84 промила. В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3- ма от водачите, като най- високият отчетен показател е 1,79 промила.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама