Кирил Маричков с орден "Стара планина"

17:10, 31 яну 20 / Политика 25 3045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев връчи орден "Стара планина" I степен на фронтмена Кирил Маричков,съобщиха от ПрезидентствотоРумен Радев посочи, че високите постижения на български творци, учени и лекари го изпълват с гордост.

„Днешните високи държавни отличия са израз на признателностат на цялото ни общество за вашата всеотдайна работа, с която вие нареждате България редом до нации, развити в областта на науката, културата и медицината. Широката палитра от дейности, в която вие влагате вашата енергия е още един знак за жизнеността на нашата нация“, каза в словото си държавният глава.

Освен Маричков държавни отличия получиха и проф. д-р Венко Александров за изключителни заслуги в медицината, проф. Христо Баларев за заслуги в химията и художникът Симеон Спиридонов.

От името на всички наградени вечният щурец Кирил Маричков благодари за оказаната голяма чест и признание.

„На много сцени съм излизал, но на тази вълнението е различно. Непрестанното желание и силата, с която исках моята музика, която е в мен, да я предам на публиката, е това, което ме е водело през всичките тези години. Това да дадеш на хората, нещо което да направи техния живот по-щастлив, по-усмихнат и по-добър. Но това не важи само за музиката, това важи и за медицината, за химията, за изобразителното изкуство. Ето защо и аз се чувствам щастлив днес, затова че усилията, работата и желанието за откритие се поощрява и награждава“, заяви Маричков.

Пред нашата камера той разкри, че когато бил малък разпознавал по шума всеки самолет и мечтаел да стане военен пилот, но заради високия му ръст не бил приет. Мечта да стане пък певец имал президентът Радев, но вместо това, станал пилот.

„Разбрах, че президентът е свирил на китара, и е бил добър китарист. Спечелил награда дори с това, че знаел да свири наши песни. После решил да стане военен пилот“, разказа изпълнителят и добави, че една от песните, които свирил като дете Радев била „Две следи“.

Въпреки неъсоществената си мечта, днес Маричков е благодарен на съдбата, че му е дала възможност да напише тези песни и да направи музиката, която поколения българи обичат.

Очаквайте скоро интервюто му за рубриката ни "Важното за теб с Ники Кънчев"!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама