Данаил Кирилов към служителите в затворите: Пазете честта на професията

18:45, 29 яну 20 / Политика 25 2066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Пазете честта на вашата професията и с добросъвестни действия съхранявайте авторитета на системата", с тези думи министърът на правосъдието Данаил Кирилов се обърна към служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“(ГДИН), които днес отбелязват своя професионален празник, съобщиха от министерството на правосъдието.

29 януари е празникът на работещите в системата на затворите, арестите и пробационните служби в страната.

Данаил Кирилов: България полага максимални усилия за реализиране на всички европейски приоритети

По-рано днес министър Кирилов беше домакин на церемонията по подписването на три договора между Министерството на правосъдието, като Програмен оператор по Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 (НФМ 2014-2021), Програма „Правосъдие“ и ГДИН, като бенефициент по следните предефинирани проекти:

• „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“;

• „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“;

• „Засилване прилагането на алтернативните мерки на лишаването от свобода“.

Те ще се изпълняват в партньорство с организации от норвежката система за изпълнение на наказанията – регионални корекционни и пробационни служби и Академията към Норвежката Корекционна Служба. Средствата се предоставят безвъзмездно от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 (НФМ 2014-2021), Програма „Правосъдие“.

Договорите бяха подписани от проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието и ръководител на Програмния оператор и от главен комисар Ивайло Йорданов, главен директор на ГДИН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама