Пуснаха от ареста мъжете, ударили полицаи на протеста пред МРРБ

18:34, 29 яну 20 25 2165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският районен съд отхвърли искането на столичната прокуратура лицата, които са ударили полицаи по време на протеста пред МРРБ, да бъдат задържани под стража, съобщава БГНЕС.

След протеста пред МРРБ: Двама души са с обвинения за лека телесна повреда на полицаи

Вместо това магистратите им наложиха мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 600 лв. на човек. Те трябва да внесат гаранцията в 7-дневен срок.

На заседанието присъстваха привърженици от протеста, които пречеха на работата на съдебния състав, което доведе до намеса на съдебната охрана. От СРП заявиха, че не са доволни от постановената мярка и ще я обжалват. Преразглеждането й ще се гледа на 6 февруари от Софийския апелативен съд.

Щурм, лютив спрей и искане за оставки пред МРРБ

В понеделник по време на протест пред МРРБ заради водната криза в Перник, участници от митинга се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на ведомството. При действията им беше счупена входната врата на министерството, а двама служители на реда пострадаха от хвърлен предмет и от удар с дръжката на знаме. Сблъсъците принудиха полицаите да използват лютив спрей срещу протестиращите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама