Първо четене: идеите на Симеонов за хазарта минаха

11:07, 29 яну 20 / Политика 25 1212 Биляна Иванова

Депутатите приеха на първо четене измененията в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов, с 116 гласа „за“, 2 „против“ и 68 въздържали се.

Предлага се лотарийните игри да се организират само от държавата, а приходите да се използват за развитието на спорта. Да се забрани продажбата на талони за лотария в близост до училища. Да се прекратят лицензите на частните фирми, които сега организират лотарийни игри.

Валери Симеонов: Мой личен ангажимент е да огранича търкането на талончета

Симеонов защити законопроекта си: „Целта му е да ограничи тази съвременна пандемия, тази проказа, която уврежда здравето, имуществото, а много често и живота на закостенелите играчи“. „Всякакви спекулации и намеци за преразпределяне на бизнес са неоснователни. В рамките на това управление това е невъзможно“, заяви Валери Симеонов.

От БСП се изказаха против законопроекта „поради икономически и морални причини“, но гласуваха с "въздържал се". 

Не можем да приемем, че промените не са свързани с преразпределението на един специфичен пазар между олигархични групи. Пазар, който носи лесни пари, в стотици милиони левове, за сметка на българите и съсипване на човешки съдби“, посочи Румен Гечев.

Васил Божков е в неизвестност

Докато в парламента дебатираха по закона, прокуратурата влезе в офисите на Васил Божков. „Не знам как успявате да го докарате този синхрон“, коментира червеният депутат Антон Кутев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани