Десислава Радева коментира записите на президента

07:52, 29 яну 20 / Политика 25 6284 Василена Йорданова

Съпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените записи, за които прокуратурата твърди, че касаят осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу нея. 

На страницата си във Facebook Десислава Радева публикува песента на Toto - Hold the Line и написа:"Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебна навсякъде..."

Припомняме, че във вторник държавното обвинение пусна записи от телефонни разговори на началника на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, като за един от тях се предполага, че е с президента Румен Радев. От съдържанието им прокуратурата смята, че държавният глава е участвал в осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу съпругата си Десислава Радева. Досъдебното производство обаче е спряно преди дни, тъй като по Конституция президентът не може да бъде разследван.

Акцент на деня: Ало, ВВС

Именно заради това главният прокурор отправи питане към Конституционния съд за това какво точно е „държавна измяна“ и дали и кога прокуратурата може да разследва президента. 

Всичко това се случва на фона на заявеното желание на Румен Радев за промяна на Конституцията по отношение на съдебната власт и мястото на прокуратурата. Миналата година той започна консултации за необходимостта от поправки в основния закон, които продължават и през 2020 година.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 92 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.