Удължават бедственото положение в Перник със седмица

11:38, 28 яну 20 / Общество 25 1659 Шрифт:
Topnovini

Със седем дни е удължено бедственото положение на територията на община Перник във връзка с водната криза, съобщи пресцентърът на областната администрация. Решението е взето на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и е в сила от 27 януари. Действията се предприемат след официално искане на кмета на Перник Станислав Владимиров.

СОС свиква извънредно заседание за водата в Перник

Изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник, е припомнил областният управител Емил Костадинов. Трасето с дължина 13,5 км ще минава само през общински и държавни терени. По този начин ще се насочи вода от водосбора на "Белмекен" през водопреносната мрежа на София към Перник.

"Не пестим труд, енергия и ресурси, за да излезем от бедственото положение. Работим при пълна прозрачност и в постоянно търсене на нови, алтернативни начини за подобряване на ситуацията", е казал Емил Костадинов.

След кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че предприетите до момента мерки, сред които почистване на всички водохващания и канали, довеждащи вода до язовир "Студена", проучвания за сондажи и за вземане на вода от пещерите в карстовия район и др., не са дали очаквания резултат.

 

Припомняме, че Община Перник обяви бедствено положение на 21 декември миналата година и го удължи за първи път с 30 дни на 28 декември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама