Кметът на район „Слатина“ разпореди проверка на терасата на Пламен Георгиев

21:50, 27 яну 20 / Политика 25 3563 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев разпореди проверка на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който вече е консул във Валенсия, това става ясно от Facebook профила на Илиев. 

"На последната снимка е заповедта ми за проверка на изнесената в медиите информация за незаконно строителство на небезизвестната тераса на уважаемия консул Пламен Георгиев. Утре вечер ще ви информирам за развитието на този казус", пише Илиев. 

Припомняме, че Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли миналата година и още същия ден оставката му беше одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която - според Столична община, има построени незаконни постройки. След това правителството назначи Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия. 

Eдно от условията обаче, което беше поставено на Георгиев от премиера Борисов, за да стане консул във Валенсия, е да събори незаконната тераса. "Аз поставих ултиматум, че ако не събори незаконната си тераса, ще го отзова", бяха думите на Борисов. След ултиматума от страна на премиера беше обявено, че Георгиев вече е започнал с разрушаването на навесите и сагата с незаконните обекти е към своя край. 

В медиите обаче се появи информация, че от caтeлитнa cнимкa oт Гугъл към 2020 гoдинa, ce виждa, чe пocтрoйкитe нa тeрacaтa на бившия шeф нa КПКOНПИ ca нeпoкътнaти. Ако при проверката се установи незаконно строителство, ще бъде издадена заповед за премахване.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама