Заради новия вирус: олимпийските квалификации ще бъдат в Австралия

19:05, 26 яну 20 / Свят 25 2291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Китай се оттегли като домакин на олимпийски квалификационен турнир от четири нации при жените следващия месец поради опасения заради новия коронавирус в страната, обявиха от азиатските спортни власти, цитирани от БГНЕС. 
 
Квалификационните мачове от груповата фаза, включващи Австралия, Тайван, Тайланд и Китай, ще бъдат преместени в Сидни, разкриха от Азиатската футболна конфедерация в свое изявление.

Учени разбраха откъде идва коронавирусът

„АФК беше информиран от Китайската футболна асоциация, че се оттегля от последния олимпийски квалификационен турнир при жените за Токио 2020 – Група В в Нандзин. Следователно, АФК работи заедно с футболната федерация на Австралия и избра Сидни за домакин на групата. От Китайската футболна федерация заявиха, че взимат решението да се оттеглят от домакинството заради текущата ситуация с коронавируса в Китай“.
 
В азиатската страна обявиха, че жертвите на вируса са вече 56, а 1 975 души са заразени. Според информациите, вирусът произхожда от магазин с морски деликатеси в централния град Ухан, който бе първоначалният домакин на квалификационния турнир. От Австралийската футболна федерация заявиха, че скоро ще обявят програмата за срещите.
 
Победителите и завършилите на второ място отбори от група В ще отидат в плейофи срещу двата най-добри тима от група А, където са Южна Корея, Мианмар и Виетнам, за последните две места, заедно с домакина Япония, на Олимпийските игри в Токио през юли и август.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама