Необходими ли са по - строги наказания за децата - убийци?

18:24, 26 яну 20 25 2032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата стават все по - жестоки, все по - изобретателни и с все по-нови технологични средства в девиантното си поведение. Факт е, че изтезанията над деца вече са платени, защото е много по-лесно да причиниш зло на някого, когото не познаваш. Факт е, че в интернет тормозът на деца започва още докато са малки. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” психологът Ани Владимирова.
 
 
„Не става въпрос за приравняване на наказанията, които се полагат за непълнолетни и пълнолетни. Става въпрос за хората, навършили определена възраст – 16 или 17 години, съдът да прецени и да им наложи наказанието, което съответства за това престъпление. Въпросът е те да нямат абсолютната гаранция, че каквото и да е такова да извършат ще получат намалена присъда”, посочи Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и вносител на промените в Наказателния кодекс. Той уточни, че става дума за определени престъпления – убийства, блудства, престъпления срещу личността и други.
 
Според адвокат Марин Марковски извършителите на убийства, навършили 17 години трябва да се наказват със затвор от 5 до 20 години, като съдията трябва да прецени какъв размер на присъдата да постанови. По думите му децата до 14 - годишна възраст не носят наказателна отговорност и за това биват избирани за разпространителни на дрога, например.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама