Фелдшери настояват за проверка в асоциацията на професионалистите по здравни грижи

16:17, 26 яну 20 25 2586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За извънреден конгрес на БАПЗГ (Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи) настояват фелдшерите от цяла България, съобщиха от СМФБМБ. Те обявиха провелия Пети конгрес на Асоциацията за нелегитимен, защото техни представители не са били поканени от председателя Милка Василева да присъстват.

Председателят на СМФБМБ Александър Александров ще сезира ДАНС и прокуратурата за финансови нарушения в БАПЗГ и ще настоява за подробен отчет как и за какво са били харчени средствата от членски внос. "Асоциацията съществува повече от 15 години , а членската й маса наброява над 50 хиляди практикуващи медицински специалисти в цялата страна. Говорим за милиони левове", подчерта Александров.

Фелдшерите настояват, че не без участието на БАПЗГ, професията им е била силно обезличена и неглижирана, макар че по европейските стандарти, които страната ни е приела, професията „фелдшер” се приравнява на „лекарски асистент”.

Те протестират, че членуват в БАПЗГ принудително по силата на Закона за съсловните организации и плащат членски внос, който буквално се удържа от заплатите им, без да го желаят. Правили са многократни опити да напуснат организацията, но на практика това ги лишава от правото им да практикуват професията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама