Фандъкова внесе по-висок бюджет от дискутирания

12:43, 23 яну 20 25 1930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Йорданка Фандъкова внесе проекта на бюджет за 2020 година в размер на 1, 722 млрд. лева. С 20 млн. лева повече спрямо обсъжданото през последните седмици. Това обяви пред журналисти в Столичния общински съвет зам.- кметът на София Дончо Барбалов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Следващите седмици предстоят дискусии в комисиите. Предполагам, че ще започнем още във вторник“, коментира Барбалов.

 

Основните акценти в бюджета са инфраструктура и екология. Увеличава се тежестта на инвестициите в районите, като 95% от капиталовата програма на общината ще отиде там.

Тази година ще се ремонтират транспортна инфраструктура, квартални улици и тротоари. Най- важният проект ще бъде третият лъч на метрото. Пари ще има за чистота на въздуха, озеленяване, управление на отпадъците, изграждане на паркове и детски градини.

Дончо Барбалов обяви, че ще се срещне със всички избрани за първи път районни кметове, за да обсъдят формирането на бюджета.

Граждани поискаха втора дискусия за проектобюджета на Столичната община

Държавните средства в бюджета са 555 млн. лева, а собствените приходи на общината 782 млн. лева (с 57 млн. лева повече спрямо 2019 г.). Очаква се с 36 млн. лева да се увеличат приходите от данъци, така ще станат 388 млн. Лева (114 млн. се очакват от данък МПС, 112 млн. от данък недвижими имоти и 153 млн. от данък възмездно придобиване).

Капиталовата програма е в размер 475 млн. лева (с 4 млн. повече). Увеличението идва от неприключили обекти през 2019 г. С 21 млн. лева повече ще бъдат неданъчните приходи (393 млн. общо).

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама