МО: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

18:19, 22 яну 20 / Политика 25 1906 Шрифт:
Topnovini

Министерството на отбраната не предвижда никакво строителство на територията на парка на резиденция „Лозенец“. Това уточнение направиха от пресцентъра на ведомството във връзка с публикации в медиите, според които главният архитект на София е издал разрешение за проектиране на висок 15 метра балнеоложки комплекс на територията на парка на резиденция "Лозенец".

Румен Георгиев към Каракачанов: Кога гражданите ще влизат свободно в парка на резиденция "Лозенец"

Резиденцията е предоставена безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната за държавни представителни нужди с Решение на Министерския съвет № 488 от 17.07. 2002 г. На основание  Постановление № 54 на Министерския съвет от 1 април 2010 г. имотът е предоставен за управление на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“.

И в двете ведомства не е постъпвала по официален път информация за каквито и да било инвеститорски намерения относно строеж на обект на територията или в близост до парка на резиденцията и не е искано тяхното становище. 

Възможно е да става въпрос за разрешение за проектиране на сграда върху частен имот, който не е в рамките на резиденция  „Лозенец“. Всички въпроси, свързани с разрешения за строителство в частни имоти на територията на София следва да бъдат отправяни към компетентните органи – Столична община и главния архитект на София.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.