Русия разработва ваксина срещу китайския коронавирус

18:08, 22 яну 20 25 1938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия разработва ваксина срещу разпространяващия се в Китай коронавирус, съобщи днес руската служба за защита на правата на потребителите "Роспотребнадзор", предаде БТА.

Турция инсталира термокамери на летищата срещу новия коронавирус

"Да, разбира се, разработването на ваксина е в ход. Всеки път, когато имаме мутация (на вируса), започваме незабавно да разработваме ваксина", каза директорката на "Роспотребнадзор" Ана Попова. Елена Ежлова, ръководител на управлението за епидемиологичен контрол на "Роспотребнадзор", добави, че създаването на ваксина е продължителен и сложен процес.

Първи случай на коронавирус в САЩ, вероятно има заразени и в Европа

По-рано заместник-министърът на здравеопазването на Русия Сергей Краевой съобщи, че министерството вече е започнало работа по създаване на ваксина срещу коронавируса и преговаря с китайски учени за възможността да получи биологичен материал, за да пристъпи към непосредственото създаване на ваксината.

Според Ежлова, "Роспотребнадзор" вече разполага с базови заготовки за разработване на ваксината. "Имаме базови заготовки, базови платформи. Ще действаме според ситуацията", уточни тя.

По-рано днес "Роспотребнадзор" потвърди, че е засилил санитарните и карантинните проверки на всички входни точки на страната заради опасения, свързани с коронавируса от Китай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама