Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

14:25, 22 яну 20 / Свят 25 2214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия, с огромната си територия, с многото вероизповедания, с голям брой нации, народи, националности, живеещи в страната – те дори не могат да се преброят, някой казва 160, някой 190 - има нужда от силна президентска власт", каза руският президент Владимир Путин на среща с обществеността в Лупецка област.

Формата на парламентарна република е често срещана в света, подчерта Путин, добавяйки, че в Русия това е теоретично възможно, но не и целесъобразно, предаде БГНЕС.

Путин назначи новото правителство на Русия

В понеделник руският президент внесе в парламента проект за промени в Конституцията, които се отнасят до подобряването на организацията на публичното управление. Предвижда се законопроектът да бъде обсъден от Държавната дума в четвъртък.

Путин внесе в парламента пакета с изменения на Конституцията, смени и главния прокурор

Освен всичко друго, руският президент предложи премиерът, както и членове на правителството, да бъдат назначавани от президента на страната, след като бъдат одобрени от Държавната дума. Според Путин това ще помогне за "повишаване на ефективността на взаимодействието между представителната и изпълнителната власт на правителството и за засилване на ролята на Държавната дума и парламентарните партии".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама