Обвиниха бившия шеф на Разузнаването за теч на класифицирана информация (ОБНОВЕНА)

15:45, 21 яну 20 25 2128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военно-окръжна прокуратура – София повдигна обвинение на Драгомир Димитров за извършено от него престъпление по служба в качеството му на Председател на Държавна агенция „Разузнаване“.

Същият е привлечен за обвиняем, за това, че за времето от 14 юли 2016 г. до 9 август 2016 г. в качеството му на длъжностно лице – Председател на Държавна агенция „Разузнаване“ нарушил служебните си задължения, като не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500 евро и от това са настъпили немаловажни вредни последици – осъществен нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.

По отношение на обвиняемото лице е постановена мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 5 000 лева.

В момента Димитров е консул в Мюнхен. Той оказва съдействие на органите на държавното обвинение. От Министерството на външните работи на този етап няма да предприемат действия, тъй като от съобщението на прокуратурата става ясно, че обект на проверка са действия, извършени от служителя преди назначаването му в дипломатическата служба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама