Доброволци дават пример на ВиК как се чисти Владайска река

12:00, 21 яну 20 / Общество 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доброволци продължават с инициативата да почистват река Владайска, която захранва язовир "Студена". В очакване на дъжд, те се надяват коритото на водоема да е почистено добре, за да може "да се хване всяка капка вода".

Нинова: Мегахолдингът за ВиК е паническо решение

Пред БНТ инициаторите разказаха, че с тях се свързват все повече хора, за да се присъединят към почистването. Доброволци от Рударци и Драгичево разчистват запустели водосбори към РЕКАТА.

Общинският съвет в Перник с извънредно заседание

В групата "Вода за Перник" има публикувани кадри, на които се вижда как доброволците почистват водосбор номер 16. Те се надяват усилията им да бъдат забелеязани от ВиК служителите, които да си свършат работата също.

"Работа за 2 часа, ВиК го чакат 30 години. Инспекторът по каналите да дойде поне да ни каже какво да правим, а не да се чудим къде са им картажите, а не да ги търсим из шумите", коментират доброволци.

Междувременно тези дни се появи надежда, че безводието в Перник скоро ще спре след решението на правителството да се подаде вода от яз. Белмекен през София до Перник. Всички отговорни инситуции уверяват, че планът може да приключи до два месеца. Дотога в Перник ще продължат да очакват доставките на минирална вода всеки ден. По предварително изготвен график се получават туби с вода за всеки квартал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама